Torsdag den 31. marts 2022 blev ildsjælene i de danske SMV’er hyldet, da en ny erhvervspris blev uddelt. Henrik Høgh (jpbc), Shaun Russell (SKANDINAVISK) og bestyrelsen i Logitrans kunne som de første nogensinde hæve trofæerne som Årets SMV i kategorierne ”Direktør”, ”ESG Frontrunner” og ”Bestyrelse”.

I de fleste virksomheder er der mange roller og indsatser, som er værd at fremhæve og hylde. Årets SMV hylder personerne bag de flotte resultater, som de danske SMV’er leverer. Den nye erhvervspris fokuserer på personerne bag virksomhederne gennem tre kategorier, som er essentielle for at drive en betydningsfuld, dagsordensættende og succesfuld virksomhed.

  • Årets SMV – ESG Frontrunner (Environment, Social & Governance)
  • Årets SMV – Direktør
  • Årets SMV – Bestyrelse

I alle kategorier har man kunnet indstille en person eller et samlet team, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats i den pågældende virksomhed. Ud af et yderst kvalificeret felt af indstillede personer og teams udvalgte en professionel jury tre finalister i hver kategori, som gik videre til en officiel SMS-afstemning, der sammen med juryens point afgjorde hvem, der løb med sejren.

”Vi er meget imponerede over den store interesse, der har været for at stemme på finalisterne. Når vi ser på fordelingen af stemmerne, bekræfter det os kun i, at kombinationen af en vurdering fra en professionel jury og en offentlig SMS-afstemning er den helt rigtige måde at finde vinderne på,” fortæller Henrik Nielsen, der er initiativtager til Årets SMV.

Torsdag blev vinderne afsløret og kåret i flotte omgivelser på Comwell Kellers Park, hvor de fremmødte deltagere blandt andet kunne nyde en intimkoncert med Barbara Moleko og et spændende oplæg om ”ESG som en integreret del af en international virksomhed” ved Jesper Klausen fra Spectre. Der var god stemning i løbet af hele arrangementet, og nogle af dem, der nok sent vil glemme aftenen, er vinderne i de tre kategorier.

Vinderen af ”Årets SMV – ESG Frontrunner”: Shaun Russell

Grøn omstilling, bæredygtighed og social ansvarlighed er helt centrale nøgleord i kategorien ESG Frontrunner, og derfor er det ikke overraskende, at Shaun Russell leverer en bemærkelsesværdig indsats inden for netop disse områder. Shaun er stifter og CEO i den internationale virksomhed SKANDINAVISK, og noget af det, juryen lagde stor vægt på i bedømmelsen er, at ESG-begrebet er dybt forandret i SKANDINAVISK på flere planer – blandt andet består hele produktsortimentet af lokale, naturlige, økologiske, etiske og ansvarlige produkter. Derudover tager Shaun Russell også et socialt ansvar i form af at ansætte flygtninge, og så er han CO-founder af et fællesskab på 30 virksomheder i skønhedsindustrien, der på tværs af fire kontinenter arbejder for en mere bæredygtig branche.
Derfor var det Shaun Russell, der med rette kunne løfte trofæet som Årets ESG Frontrunner og modtage et velfortjent skulderklap for sine indsatser inden for ESG-området.

“Jeg er meget overvældet for at være ærlig. Det er helt uventet, for jeg synes der er så mange danske firmaer, som gør det rigtig godt inden for ESG. Der er en virkelig høj standard, som vi prøver at holde trit med, så jeg tror vores team bliver enormt stolte over prisen som ESG Frontrunner. Det er en anerkendelse, der kom fra en uventet side, men det giver os en selvsikkerhed i forhold til at fortsætte vores arbejde. Sådan tror jeg også, de andre finalister har det, og der er Årets SMV bare et rigtig godt initiativ, fordi SMV’erne ofte bliver overset, selv om de ofte er mere agile og formålsdrevne end store corporate virksomheder. Så jo mere opmærksomhed, der kan blive skabt omkring de små og mellemstore virksomheder, des bedre tror jeg det er for både Danmark og virksomhederne selv.”

Vinderen af ”Årets SMV – Bestyrelse”: Bestyrelsen i Logitrans

En virksomhed i SMV-segmentet er ikke meget uden en bestyrelse, og derfor er det også en af de essentielle roller, som Årets SMV hylder. I dag er der et aktuelt og øget fokus på diversitet og ligestilling inden for professionelt bestyrelsesarbejde, og dette er også i høj grad karakteriserende for vinderen af titlen som Årets SMV – Bestyrelse. Bestyrelsen i Logitranshyldes blandt andet for sin høje grad af diversitet, hvormed de er et stort forbillede for mange SMV’er. Bestyrelsen har desuden fokus på emner som klima, innovation, digitalisering og netop diversitet i bestyrelsens arbejde, fordi det skaber bedre resultater for virksomheden.

Bestyrelsesformand, Peter Duch-Svenson, udtaler på vegne af bestyrelsen:

“Det er super godt, det her. Det er så dejligt. Vi har hverken forberedt takketale eller fejring eller noget som helst, selv om vi da syntes, at vi havde en god sag. Det er jo en stor anerkendelse af den måde, vi driver vores bestyrelse på og et stort skulderklap for den indsats, vi gør måned efter måned i virksomheden. Der er altid emner, der er vigtige i en bestyrelse – men lige præcis diversitet er et emne, vi har behandlet rimeligt intensivt i bestyrelsen, fordi det er med til at udfordre den der konformitet med halvgamle hvide mænd i bestyrelserne. Derfor betyder det rigtig meget at blive anerkendt for vores arbejde og den store tillid og det store ansvar, som familien, der ejer Logitrans, har vist og overladt til os. Det er fantastisk.”

Vinderen af ”Årets SMV – Direktør”: Henrik Høgh

En god og dygtig direktør går forrest i en virksomhed, hvor vedkommende er med til at skabe gode resultater og udvikle en sund virksomhedskultur. Det er nogle af de parametre, som de indstillede kandidater har skullet opfylde for at komme i betragtning til en finaleplads som Årets SMV – Direktør. Det må man sige, at Henrik Høgh har gjort. Han har haft en flot og bemærkelsesværdig rejse med vækst og solid indtjening i Jydsk Plade Bearbejdnings Center, som også har budt på et succesfuldt generationsskifte. Dertil har han haft et konstant fokus på virksomhedens udvikling såvel som medarbejderudvikling og meget tydelig ledelse. Henrik får netop megen ros for sin meget jordnære forbindelse til sine medarbejdere og flade struktur i virksomheden. Vigtigheden af dette er han selv meget bevidst omkring:

“At have vundet titlen som Årets SMV – Direktør er en stor anerkendelse af mit arbejde og den ledelse, jeg driver. Det er jeg faktisk meget stolt af, og jeg havde ærligt talt slet ikke regnet med det, så det kommer helt bag på mig. Jeg var helt sikker på, at det var én af de andre finalister, der løb med sejren, fordi det var et rigtig stærkt felt med gode værdier og gode resultater, så hvorfor skulle det lige være mig? Det er meget overvældende. Og selv om der står “Direktør” på prisen, er det lige så meget mine medarbejderes fortjeneste, for de leverer en rigtig høj indsats. Jeg ville gerne have haft dem alle med, for vi gør rigtig mange ting sammen, så vi skal helt sikkert hjem og fejre det med dem.”

Årets SMV vender tilbage i 2023

Som en “debuterende” prisuddeling er holdet bag Årets SMV og meget taknemmelige og glade for den overvældende støtte og opbakning, de har oplevet de sidste tre måneder. Det er lige fra de mange kvalificerede og detaljerede indstillinger af kandidater, de har fået, til den interesse, som alle involverede har udvist undervejs. Alt i alt er Årets SMV blevet taget rigtig godt imod:

“Vi kan bare konkludere, at vi langt fra er de eneste, som synes, at det giver rigtig god mening at give personerne i SMV’erne noget mere opmærksomhed og omtale. Der har virkelig været stor opbakning på tværs af indstillinger, juryens arbejde, kandidaternes interesse i at blive interviewet i udvælgelsesprocessen, finalisternes samarbejde og slutteligt en rigtig god aktivitet på SMS-afstemningen,” udtaler Henrik Nielsen.

Arbejdet har været længe undervejs, og her har sponsorerne, Partner og Premium Partnere spillet en helt afgørende rolle for, at det har kunnet lade sig gøre at forberede og afvikle Årets SMV:

”Det har været en enormt god og givende oplevelse at mærke engagementet fra alle vores samarbejdspartnere. Uden dem ville det slet ikke være muligt at realisere kåringen, så jeg er meget taknemmelig for deres støtte. Her skal lyde en helt særlig tak til vores Premium Partnere: Jyske BankDansk Ejerkapital og DAHL Advokatpartnerselskab, der har deltaget aktivt i både planlægning, interviews og juryarbejde. Overordnet set er det svært ikke at være fuldt ud tilfreds med både processen og selve afviklingen af awardshowet, hvor vi fik kåret tre inspirerende, stolte og glade vindere”, udtaler Henrik Nielsen.

De tre vindere kan med rette være stolte indehavere af titlen og det flotte ”Årets SMV 2022”-trofæ. Arbejdet med at hylde de mange ildsjæle i de danske SMV’er fortsætter, og derfor vender Årets SMV stærkt tilbage i 2023 for at gentage succesen og uddele endnu mere hæder til personerne bag resultaterne i de små og mellemstore virksomheder.

Følg os på de sociale medier

Ved at følge os på de sociale medier, kan du hele tiden følge med i, hvad der rører sig i Årets SMV.