Vinderen af Årets SMV –
ESG Frontrunner

Kasper Larsen, CCo i KLS pureprint a/s

Vinder af Årets ESG Frontrunner 2024:

Kasper Larsen, CCO i KLS Pureprint A/S

Der er ingen tvivl om, at sejren er fuldt fortjent. Men det var et stærkt felt af finalister, og derfor betyder det meget for Kasper, at han blev kåret som vinderselv om han også fremhæver, at det langt fra er hans fortjeneste alene:

“Det betyder faktisk rigtig meget at vinde Årets SMV i den her kategori, for det er mange års arbejde, der ligger bag. Alene indstillingen blev jeg stolt af, fordi jeg synes det er en anerkendelse af den holdindsats, vi sammen er lykkedes med i KLS. Og så var det jo nogle dygtige finalister, vi var oppe imod, og jeg har kæmpestor respekt for det arbejde, både Claus og Morten står for,” fortæller han. 

 

Indstillet af flere personer

Kasper har tidligere været indstillet til Årets SMV, og i år er der to personer, der har indstillet ham. Det er ifølge Kasper et skulderklap i sig selv: 

“Det er nogen i mit netværk, som jeg har kendt i rigtig mange år, så det er rigtig dejligt, fordi de virkelig ved, hvad jeg står for. Men også fordi, jeg synes hele ideen bag Årets SMV med at hylde personerne bag virksomhederne er det rigtige fremadrettet. Så hurtigt, som samfundet udvikler sig i dag, er det nemlig farligt kun at vurdere virksomheder efter nøgletal som finansielle resultater. Det er historik, og derfor mener jeg, at man er nødt til at vurdere virksomheder efter deres strategier frem for tallene alene. Der er jeg slet ikke i tvivl om, at ESG er en af vinderstrategierne for danske virksomheder.” 

Vinder af Årets SMV 2024 - ESG Frontrunner
Finalister til Årets SMV - ESG Frontrunner

Derfor valgte juryen Kasper Larsen

Alle tre finalister i denne kategori har opnået imponerende resultater inden for ESG. Om Kasper Larsen havde den professionlle jury mange pæne ord at sige:

“Kasper har i mange år været pioner og en meget ambitiøs ildsjæl på bæredygtighedstiltag langt før, det blev alment. Fokus er måske smalt, men til gengæld er det meget dybt på produkter, hvor KLS er second-to-none i industrien. Det er understreget i KLS’ vision: ‘KLS bidrager til en bedre fremtid for mennesker og natur. Virksomheden har en ambition om at være verdens mest bæredygtige trykkeri.’ Og det er i en branche, der også er særdeles udfordret på flere strukturelle planer. Kasper har bl.a. været med til at sørge for Cradle-to-Cradle Guld-certificering og Svanecertificering, arbejdet struktureret og strategisk med FNs Verdensmål og skabt partnerskaber – bl.a. med Danmarks Naturfredningsforening.”