Vinderen af Årets SMV – Direktør

Rasmus Borup, Direktør, Stock group A/S

Vinder af Årets Direktør 2024:

Rasmus Borup, Direktør, Stock Group A/S

Rasmus Borup løb med sejren og titlen som Årets SMV 2024 – Direktør. En titel, han på ingen måde havde regnet med at få:

“Det føles helt fantastisk at vinde, for de andre finalister er enormt dygtige. For mig er jeg jo stadig bare Rasmus på 29 fra Viborg. Jeg tror stadig ikke helt, at jeg ser mig selv som direktør, så jeg tror lige, at jeg skal synke, at jeg faktisk er blevet Årets Direktør. Man skal ikke være specielt begavet for at se, at jeg nok er en lille smule introvert, og jeg har da også været vant til at bygge virksomheden lidt op i det skjulte. Jeg lever måske lidt efter devisen ‘den der lever stille, lever godt’, men jeg også bare sige, at det er et kæmpestort skulderklap at stå med den her, og det betyder meget.

Bekræftelsen i at gøre noget rigtigt

På kun 7 år har Rasmus skabt en imponerende virksomhed, der stadig er godt plantet i den jyske muld. Som direktør er han i øjenhøjde med sine medarbejdere, og i og med at det er én af dem, der har indstillet ham til prisen, bekræfter det Rasmus i, at han må gøre et eller andet rigtigt:

“Det betyder meget, at det er en af mine nærmeste medarbejdere, der har været med i rigtig mange år, som har indstillet mig. Det er klart, at bølgerne går lidt højt en gang imellem, når man arbejder sammen på ledelsesniveau. Så at man sætter sig ned og laver en indstilling, der ender med det her, dét bekræfter mig i, at jeg gør noget rigtigt.”

Det er et skulderklap i sig selv at blive indstillet, men at opleve sine medarbejdere dele budskabet med venner, netværk og familie, er næsten et endnu større skulderklap:

Jeg synes, vi har gjort hvad vi kunne for at prøve at tage prisen hjem, og det har virkelig været en fornøjelse. Jeg tror, at min økonomichef har lært mig, at der godt kan være lidt koldt toppen, da vi begyndte dele at der skulle stemmes osv de delinger, der kom og dét, folk skrev, var helt fantastisk.Jeg roser mine medarbejdere meget, og de roser nok også mig. Men at se at de lige pludselig gør det på skrift og deler det med deres netværk – det er kæmpestort.”

Om der er en lønforhøjelse på vej til medarbejderen, der indstillede Rasmus, står endnu hen i det uvisse:

“Det må vi kigge på,” siger Rasmus og griner.

Hvorvidt fejringen af titlen involverer en eller flere lønforhøjelser, vil tiden vise. Men for første gang har Rasmus inviteret sine medarbejdere på Jelling Festival – og mon ikke, prisen som Årets SMV – Direktør blev fejret med manér der.

Vinder af Årets SMV 2024 - Rasmus Borup
Årets SMV 2024 | Vinder | Direktør | Rasmus Borup

Derfor valgte juryen Rasmus Borup

“Rasmus viser en ung, entreprenant tilgang med fokus på at drive virksomheden gennem stærke indsigter og data. Han har en sund work/life balance som en essentiel præmis af at drive og vækste virksomheden. Han er selv en meget stærk frontløber for den sunde virksomhedskultur, og hans drive og evne til at skabe resultater er flotte: Rasmus en rigtig iværksætter, der har skabt en succesfuld virksomhed, og som mange vil blive inspireret af.”