STEM PÅ DINE FAVORITTER TIL ÅRETS SMV 2024

Vær med til at bestemme, hvem der skal vinde

Afstemningen er lukket for Årets SMV 2024

Du kan nu stemme på de finalister, du synes fortjener at løbe med én af de 3 priser:

  • Årets SMV – Bestyrelse
  • Årets SMV – ESG Frontrunner
  • Årets SMV – Direktør

Læs mere om finalisterne herunder.

Finalisterne til Årets SMV – Bestyrelse

Trine Brinch Sørensen

Bestyrelsesformand, Dan-Element A/S

Kort om finalisten

Trine er kompetent og struktureret, og hun hjælper andre ejerledede virksomheder med at professionalisere deres bestyrelser. I løbet af to år har hun haft fokus på at løfte virksomheden uden at blinke af de udfordringer, som familieejerskab kan medføre. Hun viser en meget fin forretningsforståelse og forståelse for rollefordelingen i en virksomhed. I Dan-Element har hun på meget kort tid indført årshjul, fokus på kompetencer og risk-management. Hun har kigget kritisk på organisationen og fået bygget en ledergruppe op, der er stærk og fungerer. Dan-Element er i en branche, der er udfordret, og hvor arbejdet med forskellige bæredygtige initiativer bliver license to operate. Det har hun også fokus på.

Lone Sejersen

Bestyrelsesformand, Ason A/S

Kort om finalisten

Lone har stærke bestyrelseskompetencer og erfaringer, og hun er gået til ASON-bestyrelsesarbejdet med en professionel tilgang. Hun har fundet gode tilgange i at sætte en fælles retning. På kort tid har hun fået sat et markant aftryk og indtryk. Hun har sat gang i ESG-rapportering og har fået ansat en bæredygtighedskonsulent, som er vigtigt i en branche, der er udfordret af en række nye lovgivninger på områderne i og omkring bæredygtighed. Lone udfordrer status quo, går forrest og frem for at holde fast i en “Det plejer vi”-tilgang, tager hun gerne nye og effektive værktøjer i brug, når det giver mening.

Claus Juul

Bestyrelsesformand, Norna Playgrounds A/S

Kort om finalisten

Claus er meget kompetent både fagligt og som formand, samtidig med at han er støttende og engageret. Han har faciliteret overgangen fra en 100 % ejerledet bestyrelse til en professionel bestyrelse, hvor han har forenet fagfolk med kompetencer og kandidatgrader. Dermed er virksomheden blevet tilført kompetencer, metodikker og værktøjer, der normalt hører til i langt større virksomheder. Derudover har han fokus på forskellige ansvarlighedstiltag – både en modulær opbygning og emballage med mindre CO2-aftryk. Claus har også fokus på medarbejderne – blandt andet er der to personer ansat i skånejobs.

Finalisterne til Årets SMV – ESG Frontrunner

Kasper Larsen

Kort om finalisten

Kasper har i mange år været pioner og en meget ambitiøs ildsjæl på bæredygtighedstiltag langt før, det blev alment. Fokus er måske smalt, men til gengæld er det meget dybt på produkter, hvor KLS er second-to-none i industrien. Det er understreget i KLS’ vision: ‘KLS bidrager til en bedre fremtid for mennesker og natur. Virksomheden har en ambition om at være verdens mest bæredygtige trykkeri.’ Og det er i en branche, der også er særdeles udfordret på flere strukturelle planer. Kasper har bl.a. været med til at sørge for Cradle-to-Cradle Guld-certificering og Svanecertificering, arbejdet struktureret og strategisk med FNs Verdensmål og skabt partnerskaber – bl.a. med Danmarks Naturfredningsforening.

Mogens Brusgaard

Kort om finalisten

Mogens har stærkt fokus på S’et i ESG, og det er i særdeleshed gennem uddannelse, der skal ruste til grøn omstilling. Alle i og omkring virksomheden er kommet på uddannelse i ansvarlighed og bæredygtighed. Det sker én gang om året i en uge, hvor outputtet bagefter afspejles i strategien og i forskellige konkrete indsatser. Mogens og bestyrelsesformanden har desuden været på et omfattende leadership-kursus i bæredygtighed. Det vidner om en solid forståelse for, at omstillingen skal ske med en god basis i viden og dialog for at finde de nye løsninger.

Claus Stoustrup

Kort om finalisten

Claus arbejder med bæredygtighed som et stærkt omdrejningspunkt i en industri, der er udfordret på flere aspekter af bæredygtighed – herunder branchens konsekvenser i forhold til forurening og klimaforandringer. Han har indført ‘genbrugs-planter’ – en slags leasingmodel – på planterne, og han har en plantehub, hvor han passer aflagte planter, som han sælger igen. Han har også fokus på ‘væredygtighed’ for udsatte borgere – blandt andet i storcentre, og det skaber en forbindelse mellem mennesker og natur, som er en vigtig pointe i grøn omstilling.

Finalisterne til Årets SMV – Direktør

Rasmus Borup

Direktør, Stock Group A/S

Kort om finalisten

Rasmus viser en ung, entreprenant tilgang med fokus på at drive virksomheden gennem stærke indsigter og data. Han har en sund work/life balance som en essentiel præmis af at drive og vækste virksomheden.

Han er selv en meget stærk kulturbærer, og hans drive og evne til at skabe resultater er flotte: Rasmus en rigtig iværksætter, der har skabt en succesfuld virksomhed, og som mange vil blive inspireret af.

Kristoffer Haapanen & Andreas Christian von der Heide

Direktører, Les Deux A/S

Kort om finalisten

Andreas Christian og Kristoffer er en spændende og velspillende duo. De har selv skabt virksomheden fra grunden, og de er kulturbærere før som nu, hvor de holder fast i ejerlederånden. De har været igennem en flot rejse fra 2011, hvor de bl.a. har vækstet og solgt fra til kapitalfond. Det er en imponerende vækst og indtjening i et konkurrencepræget marked, hvor de har formået at brande og positionere sig stærkt. De har et flot fokus på medarbejdere og er velorganiserede. De har også en stærk social profil.

Gustaf Høskuldsson

Direktør, Pascal A/S

Kort om finalisten

Gustaf har været dybt involveret i at udvikle strategien, og han har været med på Pascals vilde vækstrejse de sidste tre år. Omsætning og resultatudvikling er imponerende. Han er en professionel leder, som har hele værktøjskassen i orden. Virksomheden er mangeårig Gazellevinder og Great Place to Work-certificeret i 2022, hvilket også vidner om høj medarbejdertilfredshed. Gustaf har et meget klart fokus på forventningsafstemning og definition af roller samt indbyrdes afhængighed omkring fælles mål. Commitment har han sikret gennem inddragelse af organisationen, og han har succesfuldt tilpasset organiseringen til at understøtte dette løbende.