Indstil en kandidat

Vær med til at bestemme
hvem, der skal vinde

INDSTIL INDEN 31. MARTS 2020

Indstil din kandidat til Årets SMV 2020

Til Årets SMV 2020 uddeler vi tre kåringer til en række personer eller teams, der har gjort sig ekstra bemærket inden for deres kategori.

Alle, der lever op til kriterierne, kan blive indstillet til vores tre kåringer. Alle vil komme i betragtning, alle fortjener at blive fejret, men der er kun én vinder i hver kategori.

Indstil den, du vil fejre

ALLE kan indstille kandidater til Årets SMV. Har du en chef, en kollega, en afdeling, en ven, der har gjort det ekstra godt i år, så sig det med en indstilling.

Vis din anerkendelse til en person eller et team, du synes fortjener at blive hyldet inden for en af de tre kåringer, og indstil dem nu eller senest den 8. april 2020.

Indstil din kandidat til Årets SMV 2020

Årets SMV – Direktør

Med Årets SMV – Direktør vil vi hylde en person eller et team fra topledelsen af en SMV, som har opnået mærkbar succes. Kender du en topleder eller en samlet topledelse, der har turdet tænke nyt og samtidig formået at skabe solid fremgang og en sund økonomi i deres virksomhed? Så fortjener de et skulderklap!

Indstil din kandidat til Årets SMV – Direktør nu

Årets SMV – Bestyrelse

Med Årets SMV – Bestyrelse vil vi hylde en samlet bestyrelse, en formand eller et medlem. Prisen skal gå til en bestyrelse eller et bestyrelsesmedlem, der på baggrund af kompetencer og forståelse for topledelsen og virksomhedens situation har bidraget til en positiv udvikling og vækst. Kender du dem?

Indstil din kandidat til Årets SMV – Bestyrelse nu

Årets SMV – Transformation

Med Årets SMV – Transformation hædrer vi den vellykkede forandring. Transformationsprisen gives til den eller de personer, der har haft ansvaret for en transformation inden for digitalisering, CSR, bæredygtighed eller noget helt fjerde. Hvis du kender nogen, der fortjener at vinde denne pris, så send din indstilling med det samme.

Indstil en kandidat til Årets SMV – Transformation nu

Sådan forløber processen

Indstilling

24. februar – 31. marts 2020

Alle kan indstille en person eller et team i hver af de tre kategorier, og alle indstillinger tages i betragtning i det videre forløb.

Interview

3. marts – 8. april 2020

Der gennemføres løbende interviews med udvalgte indstillede kandidater. Det betyder, at du frem til den 8. april kan nå at indstille den, du mener, bør gå hele vejen.

Udvælgelse

14. april – 10. maj 2020

Juryen bedømmer og udvælger tre finalister i hver kategori, der offentliggøres på vores hjemmeside, når afstemningen skydes i gang.

Afstemning

11. maj – 2. juni 2020

Den 11. maj åbner vi for afstmningen, så du her på hjemmesiden har mulighed for at stemme på de finalister, du mener bør vinde i hver kategori.

Kåring

4. juni 2020

Vinderen i hver kategori afsløres, når vi samles til Årets SMV den 4. juni 2020. Her vil hver enkelt indstillet kandidat blive præsenteret og hyldet for deres indstilling.

Og så skal vinderne fejres!

Uddybende information om de tre kåringer

Årets SMV – Direktør

Om kåringen

Med udgangspunkt i ambitionerne og motivationen bag Årets SMV – at hylde ildsjælene i dansk erhvervsliv – skal, Årets SMV – Direktør, fremhæve en person (topleder) eller et team (direktionen), der fortjener stor anerkendelse for deres indsats og bedrifter.

Årets SMV – Direktør gives til en ildsjæl eller en gruppe af ildsjæle, der har formået at skabe solid fremgang ved at udvikle virksomheden til gavn for kunder, medarbejdere og andre interessenter. Prisen skal dedikeres til en eller flere personer, der på baggrund af sine indsatser har skabt en sund økonomi og en god arbejdsplads.

Parametre for bedømmelse:

Vinderen af denne kategori skal via sit arbejde score højt på flere af nedenstående parametre:

 

 • Skabe stærke og synlige resultater, der bl.a. kommer til udtryk ved jobskabelse og omsætningsvækst
 • Udvikling af virksomheden
 • Udvikling af en stærk, understøttende virksomhedskultur
 • Direktøren går forrest med en tydelig personlighed
 • Har udviklet og udnyttet kompetencerne i personalet
 • Er nytænkende og på forkant med udviklingen

Årets SMV – Bestyrelse

Om kåringen

Bestyrelsen er et utroligt vigtigt organ i en SMV, hvor direktøren/direktionen og ledelsen har brug for sparring til de større beslutninger i virksomheden. Derfor er det på sin plads at dedikere en pris, der anerkender netop dette organ.

Med Årets SMV – Bestyrelse hyldes en samlet bestyrelse, en formand eller et medlem, der aktivt og passioneret har været der for ledelsen og virksomheden – også når strategien skal eksekveres. Denne kåring skal gå til en bestyrelse eller et bestyrelsesmedlem, der på baggrund af kompetencer og forståelse for ledelsen og virksomhedens situation har bidraget til en positiv udvikling og vækst. Med denne kåring vil vi hylde en person eller gruppe af personer, der har formået at skabe et stærkt og kontinuerligt samarbejde mellem virksomhedens ledelse og dem selv – til gavn for virksomhedens udvikling.

Parametre for bedømmelse:

Bestyrelsen bedømmes ud fra dens evne til levere på flere af nedenstående parametre:

 

 • Er sammensat med komplementerende teamkompetencer
 • Forstår markedet og er tæt på driften
 • Yder en stærk understøttelse af direktionen
 • Bidrager aktivt og visionært til den strategiske udvikling
 • Gennem løbende udvikling afsætter den nødvendig tid til opgaverne
 • Gør en forskel som bestyrelsesmedlem i flere SMV’er
 • Går forrest og tager initiativ
 • Bidrager med en unik kompetence

Årets SMV – Transformation

Om kåringen

Vi ved alle, at forandring kan være svært. Nogle gange kan det være så svært, at vi vælger forandringen fra. Derfor vil vi med Årets SMV – Transformation hylde en person eller et team, der har haft en nøglerolle i forhold til at sikre, at en transformation er blevet en succes. Det kan være en transformation, der er sket på organisationsniveau eller blot i et hjørne af organisationen.

Denne kåring gives til den eller de personer, der har haft en vigtig rolle i en væsentlig og succesfuld transformation inden for digitalisering, CSR, bæredygtighed, etablering på nye markeder, organisationsudvikling, produktudvikling, ejerskifte eller noget helt ottende. Vi vil anerkende de ildsjæle, der har bidraget til at hjælpe virksomheden igennem en markant transformation og beviseligt er kommet stærkt ud på den anden side.

Parametre for bedømmelse:

Den eller de indstillede kan vinde denne kåring ved f.eks. at have været med til at:

 

 • Skabe en klar forståelse for behovet for transformationen
 • Etablere en struktureret plan for transformationens gennemførelse
 • Gå forrest som nøgleperson i gennemførelsen af transformationen
 • Sikre en løbende kommunikation omkring fremskridt og udbytte af transformationen
 • Være garant og personligt involveret i, at transformationen lever og bliver succesfuld
 • Skabe positiv stemning og motivation omkring en svær transformation

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder om Årets SMV