Årets SMV – ESG frontrunner

Indstil din kandidat herunder

Inden du indstiller…

Inden du indstiller din kandidat, anbefaler vi, du læser betingelserne herunder igennem. Dermed sikrer du, at din indstilling lever op til kriterierne, og at din kandidat potentielt kan vinde prisen. På forhånd mange tak for din indstilling – det er det, der er grundlaget for, at vi kan afholde Årets SMV.

Om kåringen

Som SMV er det vigtigt at tage aktiv stilling til, hvordan man ønsker at forholde sig til og arbejde aktivt med ESG (Environmental, Social & Governance). Blandt andet oplever flere og flere SMV’er i stigende grad, at en strategisk ESG-indsats er et krav fra virksomhedens stakeholders, eksempelvis i form af leverandørkrav.

Derfor vil vi med Årets SMV – ESG Frontrunner hylde en person eller et team, der har haft en nøglerolle i forhold til at sikre, at en SMV er gået forrest i arbejdet med ESG, og som har sikret, at ESG-indsatsen er blevet implementeret succesfuldt. Det kan være en større indsats på tværs af de tre områder (miljøforhold, socialt ansvar og virksomhedsledelse) – eller en gennemarbejdet og perfekt implementeret indsats for ét af områderne.

Vi vil anerkende de ildsjæle, der har bidraget til at gøre virksomheden til en frontrunner på ESG-området. Denne kåring gives derfor til den eller de personer, der har haft en vigtig rolle i, at virksomheden har været i stand til at gå forrest.

Parametre for bedømmelsen

Den eller de indstillede kan vinde denne kåring ved f.eks. at have været med til at:

 

  • Skabe en klar forståelse for behovet for ESG-indsatsen
  • Etablere en struktureret plan for implementering og drift af ESG-indsatsen
  • Gå forrest som nøgleperson(er) i arbejdet med ESG
  • Sikre en løbende kommunikation omkring fremdrift og udbytte af ESG-initiativet
  • Være garant og personligt involveret i, at ESG-indsatsen lever og bliver succesfuld
  • Skabe positiv stemning og motivation omkring forandringerne i forbindelse med ESG-initiativet.

Generelle kriterier

For at komme i betragtning til de forskellige kåringer skal personerne – ene eller som team – arbejde i små og mellemstore virksomheder, der opfylder følgende objektive betingelser:

 

  • Virksomheden skal have mellem 10 og 250 ansatte
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst 3 år
  • Godkendt revisor skal have været inde over regnskabet.

Indsend din indstilling her